Jij hebt niet veel aan adviezen om sneller, hoger en verder te komen als de richting waarin je beweegt de verkeerde is. Dat is, volgens ons, de werkelijke reden van zo veel burn-outs tegenwoordig op de werkvloer en in het leven van mensen. Velen blijven doen wat ze altijd deden zonder stil te staan of het wel de juiste richting is. Een richting, welke bij hen past, en niet de richting welke ouders, vrienden of andere “succesvolle” mensen volgen.

Het is pijnlijk om opeens door te hebben dat de ladder welke jij tot nu toe met zo veel toewijding aan het beklimmen was tegen een verkeerde muur aangeleund stond. En dat eerlijk aan jezelf toe te geven. “Wat nu? Opnieuw beginnen? Maar in welke richting? Zal deze nieuwe richting ook niet de verkeerde zijn? Heeft het dan enig zin? Misschien toch veiliger om alles zo te laten? Ik weet in ieder geval wat ik nu heb? Straks krijg ik dezelfde situatie maar dan ben ik alles kwijt wat ik nu al bereikt heb… Maar kan ik nog zo doorgaan, nu ik dit ingezien heb?”

De angst bij de te nemen stappen komt door het ontbreken van ervaring met de kwestie. Een mens lijdt immers het meest door het lijden dat hij vreest. Wij hebben ervaring van duizenden andere mensen welke in vergelijkbare situaties hebben gezeten; wij zijn allemaal uniek maar ook wel hetzelfde, met dezelfde menselijke dilemma’s. Wij delen deze ervaringen graag me je, door samen naar je situatie te kijken, te luisteren naar je twijfels en overwegingen. Wij zetten deze in het perspectief van je leven.

Denk aan de volgende situaties waarbij wij jou kunnen helpen:

  • Je wilt je leven rigoureus anders inrichten: rondreizen, minder werken, tijd voor je passie. Kan dat  financieel?
  • Je wilt verhuizen en twijfelt over de invloed van deze financiële beslissing op je leven.
  • Je wilt voor jezelf beginnen of carrière switch maken; wat houdt het financieel voor je in, is het de juiste stap en timing?
  • Je denkt na over een scheiding en de mogelijke financiële gevolgen.
  • Je krijgt te maken met ernstige ziekte en wilt persoonlijke en financiële prioriteiten helder krijgen.
  • Er is een ingrijpende gebeurtenis in je leven en wilt daarover over praten.