Ik tegenstelling tot wat er gezegd wordt “voor je droomleven moet je hard en veel werken”, denken wij daar anders over. Wilskracht en doorzettingsvermogen brengen je zeker een heel eind, maar is het wel de juiste richting. Alle moeite en tijd welke je steekt in door de anderen voorgeschreven doelen te bereiken om vervolgens erachter te komen dat het niet jouw doelen zijn. Het vergt moed om er afstand van te nemen en je eigen pad te volgen. En dat hoeft niet door heel hard te werken, want als iets je plezier oplevert, kan je het dan nog wel werk noemen.

Vanuit onze positie, als financieel adviseur, zien wij vaak ondernemers dezelfde fouten maken. En dat hoort in principe bij ondernemen, want je kan niet alles voorkomen en daarnaast leer je ervan. Wel kunnen we je met ons advies bijstaan. Wij delen onze eigen ervaring en die van onze klanten zodat jij je niet aan dezelfde steen hoeft te stoten.

Wij maken geen ondernemingsplan voor je, want een mens is net zo veranderlijk als de natuur, en zo is je onderneming. Het plan welke je vandaag maakt, kan morgen niet meer actueel zijn als er impactvolle dingen in het leven gebeuren, waardoor jij je hele levenskoers en levenswijze verandert. Dan belandt zo’n ondernemingsplan op zijn best in een lade. Immers elk plan dat je maakt geldt alleen voor dat specifieke moment in je leven waarin je het maakt. En nu is er iets veranderd, wat ga je doen? Een nieuw ondernemersplan laten maken?

Het is zeker zinvol om te bepalen waar je nu staat en waar je heen wilt, maar nog belangrijker is het om flexibel te blijven en je eigen koers te leren bepalen elk moment van je leven. Dit vermogen heb je al in jezelf, het moet alleen bewust gemaakt worden zodat je er vertrouwen in krijgt. Er bestaan geen regels en schema’s voor alle gebeurtenissen in het leven en daarom is intuïtief ondernemen zo’n belangrijke eigenschap om in je zelf te ontwikkelen. Flexibel zijn is je echte kracht die je sterk houdt. Laat ons jou hierbij helpen.

Denk aan de volgende situaties waarbij wij jou kunnen helpen:

  • Je wilt voor jezelf beginnen; wat houdt het financieel voor je in, is het de juiste stap en timing?
  • Je bent in de opstartfase van je onderneming en hebt diverse persoonlijke en/of financiële vragen?
  • Je haalt geen voldoening meer uit je bedrijf, of zit op een andere manier vast?
  • Je bent niet tevreden over je werk/privé balans.
  • Je twijfelt over de richting welke je met je bedrijf heen wilt.
  • Je wilt inzicht in de situatie van je bedrijf op lange termijn en wat dit betekent voor je pensioen.
  • Je hebt vragen over opvolging in je onderneming en de exit strategie. 
  • Je hebt andere persoonlijke en/of financiële kwesties waar je over wilt praten.